Тројичиндански сабор за одбрану вјере и светиња

Тројичиндански сабор за одбрану вјере и светиња

Поводом недавно усвојеног, од стране Владе Црне Горе, Предлога закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница, који би, уколико се у овом и оваквом облику усвоји у Скупштини Црне Горе, довео у озбиљна искушења нашу Митрополију, све православне епархије у Црној Гори, али и све вјерске заједнице, угрожавајући им име, достојанство, предање и имовину, као и поводом 800-годишњице наших епископија и аутокефалности наше помјесне Српске Патријаршије, у сагласју са осталим епископијама из Црне Горе, Митрополија црногорско-приморска организује Тројичиндански народни сабор за одбрану вјере и светиња Божијих.

Прије свега, тим поводом, позивамо све свештенство, монаштво и вјерни народ на нарочити тродневни пост од 12. до 14. јуна ове године за исцјељење од братомржње и за умножење братске љубави, којим ће се вјерни припремити за Свето Причешће на Тројичинданском сабору.

Сабор ће се одржати 15. јуна ове године у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици, а започеће Светом Литургијом у 9 часова, коју ће саборно служити православни епископи Црне Горе са свештенством и вјерним народом, а након Свете Литургије у 11 часова са платоа Саборног храма биће упућена заједничка порука свим вјернима, црногорским властима, међународној заједници и свеукупној јавности за одбрану наше вјере и светиња, у духу мира и љубави и узајамног поштовања.

Нека би овај Сабор био залог за братско помирење и умножење љубави!

Из Митрополије црногорско-приморске