Поклоничке посјете

Поклоничке посјете

 

Од свечаног освећења у октобру 2013. године, Саборни храм Христовог Васкрсења се из године у годину утврђује и потврђује као мјесто које сабира не само народ у Црној Гори, па не само и на Балкану, већ сабира разне народе, који долазе из свих крајева свијета, са свих меридијана.

Статистике које указују на пораст посјета које су све бројније и учесталије, свједоче да се добар глас о овом посебном и јединственом Храму шири у цијеломе свијету.

Стога је његов значај не само од локалног карактера и значаја већ и од оног васељенског.

Јединствене представе у каменој пластици, многи украси у мозаику, камену, мермеру, мегалитима, древна техника фрескописа, небројени елементи цијеле историје хришћанства уткани у овом Храму представљају јединствен спој културног, умјетничког, историјског и духовног наслеђа у овом бесцен бисеру сакралне архитектуре.

Стога бринући о сваком посјетиоцу понаособ, свјесни одговорности и у жељи да се што више посјетилаца на прави начин сусретне са богатством и значајем овог Храма, ангажовали смо стручне - професионалне људе - који обављају функцију кустоса Саборног храма Христовог Васкрсења, што се већ у досадашњој пракси и искуству показало као изузетан потез.

Зато, уколико се одлучите да посјетите наш Саборни храм у Подгорици, све појединости и детаље и многе даље информације везано за посјете можете добити обраћањем на мејл :

info@hramvaskrsenja.me

Такође исто можете остварити и позивом на број телефона :

+382 20 219 310

Добро дошли !