Народна кухиња

 

Народна кухиња Митрополије црногорско-приморске која функционише при Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици се колико је у њеној могућности брине о потребитима, са циљем да се најугроженијим породицама којих је успут све више, обезбједе основни услови, основна права на храну, односно прехрану.

Тренутни број породица које јесу стални корисници Народне кухиње јесте њих 200.

Народна кухиња при Саборном храму Христовог Васкрсења по благослову Његовог Високопреосвештенства Архиепископа цетињског и Митрополита црногорско - приморског Амфилохија, већ 6 година дјелује активно у човјекољубљу и свакој помоћи угроженим породицама на територији Подгорице.

По ријечима  управника Народне кухиње - јереја Миомира Вулевића, улога и значај народних кухиња постаје све већи, па су сразмјерно томе и потребе друштва и заједница такве да је неопходно изићи ван оквира "једног оброка и пола хлеба".

Управо постојање Народних кухиња је један од начина како допринијети и помоћи и дати одговор на питања које вријеме и садашњост пред нас постављају.

Будући да се Народна кухиња при Саборном храму издржава искључиво благодарећи прилозима, Свештеник Миомир Вулевић, управник Народне кухиње Митрополије црногорско-приморске у Подгорици, свесрдно захваљује добротворима који својим прилозима омогућавају да Народна кухиња постоји.

Жиро рачуни Народне кухиње у Подгорици: 510-1367-13