Литургију у Саборном храму Рођења Мајке Божије у Буенос Аиресу

Литургију у Саборном храму Рођења Мајке Божије у Буенос Аиресу

У саборном Храму Рођења Мајке Божије у Буенос Аиресу данас је у 9 часова служио литургију Архиепископ Цетињски и Митрополит Црногорско Приморски г. Амфилохије који се од 23. децембра у својству администратора налази у канонској посјети епархији Буенос Аиреској и Јужно-централно америчкој.
Саслуживао му је епископ Јован руске заграничне Цркве, јеромонах Антоније из руске Цркве и свештеник Стефан Јовановић. На пјевници је помагао викарни епископ диоклијски Кирило и послушница Лидија. Митрополит Амфилохије је овом службом, славским колачем и свијећом заједно са присутним гостима прославио свог небеског покровитеља светог Амфилохија Иконијског.

У току литургије Митрополит Амфилохије је у чин јеромонаха рукоположио бившег јерођакона Серафима (Ракановића) који је из Црне Горе – манастира Подмаина дошао у Аргентину да се придружи мисији наше Цркве у Јужној Америци.

Митрополит Амфилохије своју канонску посјету Јужној Америци завршава сјутра 7 децембра када ће у пратњи викарног епископа Кирила отпутовати у посјету епископу Лонгину у епархију новограчаничку и средњезападноамеричку, гдје ће учествовати у редовном сабрању наших епископа из Сјеверне Америке, као и у првој литургији која ће се служити 12 децембра на празник новојављеног светитеља наше Цркве Мардарија Ускоковића.

Извор : mitropolija.com/