Промоција монографије

Промоција монографије "Задужбине Косова и Метохије"

На 61. Међународном Сајму књига који ће се одржати од 23. до 30. октобра, одржаће се промоција монографије "Задужбине Косова и Метохије"

Ова књига је живо свједочанство о истрајном настојању Српске Првославне Цркве да очува изузетну духовну и материјалну културу, своје вјековне споменике и сачува хришћанско наслијеђе Косова и Метохије.

Монографију, која садржи преглед историјског, културног и духовног наслијеђа нашег народа на Косову и Метохији, на промоцији ће представити Митрополит црногорско приморски др Амфилохије (Радовић), умировљени Епископ захумско херцеговачки др Атанасије (Јевтић), Епископ рашко призренски Теодосије (Шибалић), Епископ западноамерички др Максим (Васиљевић) и проф. др Душан Т. Батаковић

Промоција дијела ће се одржати у петак, 28. октобра у Хали 1А, на штанду Канцеларије за КиМ Владе Републике Србије. Поред најављених говорника, промоцију ће појањем увеличати и ђаци Призренске богословије. Промоција почиње у 17 сати.

Ново издање на српском језику садржајно прати енглеско издање Задужбина Косова и Метохије (Тhе Christian Heritage of Kosovo and Metohija: The Spiritual, Historical, and Aesthetic Heart of the Serbian People, 2014.) и српско из 1987. године.
Предговор блаженопочившег Патријарха Павла, који је и благословио издање, даје књизи посебан печат, па и овом новом издању.
Осим тога, монографија садржи текстове наших знаменитих историчара, теолога, публициста, умјетника, и још важније: историјска документа и повеље, а потом и разна саопштења и извештаје из прошлости као и из најновије садашњости наше крсноваскрсне косовскометохијске судбине.
У књизи важно мјесто заузима и Меморандум Светог Архијерејског Сабора о Косову и Метохији.

Књига је тврдог повеза у пуном колору (формата 23 х 30 cm), на преко 1.000 страница, илустрована са преко 700 колорних репродукција свих важнијих историјских личности, манастира, цркава, фресака, икона и умјетничких дела врхунске вриједности. Пакована је у луксузну картонску кутију. 

​Извор :
pouke.org