Сваке године се повећава број хришћана у Индији

Сваке године се повећава број хришћана у Индији

Хришћанске Цркве у Индији доживљавају невиђени прилив чланства, извештава Кристијан Тудеј. Овај феномен штавише изненађује  с обзиром на то да се дешава у приликама  повећаног прогона хришћана у земљи. На пример, овај феномен може се опазити у заједници фармера у Раџастану, највећој индијској земљи, где се види све већи раст броја хришћана. Једна од локалних цркава има заједницу од 2.000 чланова који присуствовују недељним службама.

Људи се окупљају у црквама: у много случајева чланови породице иду у сменама на црквене службе у различитим временима дана, тако да неко увек остане код куће да пази на стоку и живину. Углавном, они који иду у цркву, потичу из свих друштвених средина. Према недавном истраживању, тренутно има између 25 и 60 милиона хришћана у Индији, од којих већина припада Католичкој Цркви, док је око  милијарду Индијаца хиндуистичке вероисповести.

Број хришћанских обраћеника у овој земљи нагло расте упркос интензивирању њиховог прогона.  На пример, забележено је око 134 случајева насиља извршених против припадника хришћанске вере у Индији у току првих шест месеци 2016. Тренутно, Индија се води као 17. земља у свету на спискуземаља у којима се хришћани највише прогањају, а који је саставила међународна неконфесионална организација за подршку прогоњеним хришћанима Опен Дорс,

Извор: Православие.ру (превод – Информативна служба СПЦ)